Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/vanbie1q/public_html/files/menu/menu.php on line 6
Dom Aubert-Tillo Van Biervliet, o.s.b.
U bent hier: HomeGeschiedenis → Aubert-Tillo Van Biervliet

Aubert-Tillo Van Biervliet, ° 18 februari 1920, Gits — † 18 november 2005, Sint-Michiels.

Dom Aubert-Tillo Van Biervliet, o.s.b.

Dom Aubert-Tillo Van Biervliet, o.s.b. Op 18 november 2005 is Dom Aubert-Tillo Van Biervliet, o.s.b. op een ouderdom van meer dan 85 jaar, overleden in het rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef in Sint-Michiels (Brugge). De begrafenis vond plaats op donderdag 24 november, om 11 uur in de abdij van Steenbrugge.

Aubert-Tillo (18/2/1920, Gits - 18/11/2005, Sint-Michiels), Bene- dictijn, hagiograaf en heemkundige heeft een groot aantal boeken en artikels op zijn naam staan. Het bekendst is hij geworden met zijn serie over voornamen in Kerk en Leven. De artikels die hij hier gepubliceerd heeft werden gebundeld in het boek “Mijn naam is... Het grote voornamenboek” (Davidsfonds, Leuven)

Andere boeken van zijn hand zijn Heiligen uit de Nederlanden (Tabor, Brugge, 1985) en het vervolg Heiligen uit ons volk (Tabor, Brugge, 1987), en Het Stevenisme in Vlaanderen (Leuven, 1966)

Voorts heeft hij nog veel artikels over de Familie Van Biervliet gepubliceerd in het familieblad midden de jaren '70 van de vorige eeuw.