U bent hier: HomeGeschiedenisAubert-Tillo → De Pers

Hier vind je een aantal artikels die verschenen zijn in de pers naar aanleiding van het overlijden van Dom Aubert-Tillo van Biervliet.

De Krant van West-Vlaanderen

Brugsche krabbels

Poater Tillo

'k Zien hem rieën mè z'n viloo, 'n oekd zwart karjot. 'n Vrouwevilloo, van poater Tillo droeg z'n poaterskleeëd ook buutten up z'n villo. Z'n skapulier woaide in de wiend, ostie passirde. Mo 'k zien hem vorol stoan lanks de kant de boane, mè z'n duumm omhoge. Ottoostop doen.

Lees verder in het Brugs..., of in het Nederlands...

De Weekbode/Roeselare

Pater Aubert-Tillo van Biervliet in Brugge overleden

Gits rouwt om 'Dom Tillo'

Ook al woonde hij er al meer dan 65 jaar niet meer, toch heeft Gits met het heengaan van pater Aubert-Tillo van Biervliet een van zijn bekendste en meest eminente ‘ingezetenen’ verloren. Hij bleef ook verknocht aan zijn geboortedorp en ‘Gits aan de spits’ was en bleef zijn leven lang zijn lijfspreuk. Vorige week vrijdag 18 november is Dom Tillo - zoals velen hem kenden - overleden.

Lees verder...

De Krant van West-Vlaanderen

Bekende monnik van Steenbrugge overleden

Afscheid van pater Aubert-Tillo van Biervliet

Met het overlijden van Aubert-Tillo van Biervliet op vrijdag 18 november in het rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef in Sint-Michiels is een van de bekendste en meest kleurrijke paters van West-Vlaanderen heengegaan. De benedictijnermonnik van Steenbrugge was niet alleen bekend om zijn vele geschiedkundige en religieuze publicaties, velen kwamen ook bij hem hulp zoeken in moeilijke omstandigheden.

Lees verder...